ВИГОТОВЛЕННЯ ОКРЕМИХ КОМПОНЕНТІВ КОРАБЕЛЬНИХ ГАЗОТУРБІННИХ ДВИГУНІВ ЛОКАЛІЗУЮТЬ В ІНДІЇ

Виготовлення окремих компонентів корабельних газотурбінних двигунів виробництва українського підприємства НВКГ «Зоря»-«Машпроект» частково локалізують в Індії.

Про це 25 листопада ц.р. повідомив портал Ukrainian military pages, посилаючись на угоду, яку підприємство Укроборонпрому підписало з індійською державною компанією Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL), повідомляють у концерні.

За словами гендиректора НВКГ Олексія Жуковця, ця угода підвищить конкурентоспроможність продукції підприємства та розширить можливості для участі у нових проєктах.

«Сьогодні маємо підстави говорити про застосування нашої техніки для кораблів індійських ВМС у довгостроковій перспективі», — зазначив очільник підприємства.

Часткова локалізація відбуватиметься за ліцензійним контрактом із виплатою BHEL відповідного роялті на користь ДП «Зоря»-«Машпроект».

У концерні також нагадали, що за умовами індійської державної програми розвитку країни Make in India, під час ухвалення рішення про співпрацю з іноземними партнерами, перевага віддається тим компаніям, виробництво продукції яких хоча б частково локалізовано в Індії.

Поделиться публикацией