ВЕЛИКА БРИТАНІЯ ПОЧИНАЄ ТРЕНУВАЛЬНУ МІСІЮ ДЛЯ ПОСИЛЕННЯ ЗДАТНОСТІ ВМС УКРАЇНИ

Велика Британія починає тренувальну місію для посилення здатності ВМС України.

Про це19 серпня ц.р. повідомив портал Інтерфакс-Україна, посилаючись на британського міністра оборони Бена Воллеса, який перебуває з візитом в Києві. пише

 

Він також повідомив, що восени Британія направить кораблі Королівських ВМС у Чорне море, де вони проведуть тренування спільно з ВМС ЗСУ.

 

За словами міністра, Британія вже провела підготовку тисяч українських військових з широким переліком навичок, від основ першої медичної допомоги до оперативного планування.

 

«Ініціатива щодо морської підготовки» уможливить ще тіснішу співпрацю між НАТО і збройними силами країн світу і дозволить збільшити переваги отриманого Україною статусу Партнера розширених можливостей НАТО», — повідомив Воллес.

 

Зазначається, що Міноборони Великої Британії збільшує свою підтримку ЗСУ, координуючи міжнародну навчальну ініціативу в сфері військово-морських сил, яка з наступного місяця почне діяти з участю експертів Королівських ВМС і країн-партнерів.

 

Курси будуть проводити військовослужбовці Королівських ВМС, а також їхні колеги зі Швеції, Канади і Данії в таких дисциплінах, як навігація, оперативне планування, підготовка військових водолазів, спостереження за морською обстановкою, пожежогасіння і ремонт пошкоджень. Очікується, що найближчим часом до цієї ініціативи приєднаються більше країн.

 

Раніше повідомлялося, що метою візиту Воллеса є посилення співпраці між країнами в оборонній сфері та безпеки. Напередодні були підписані угоди в оборонній сфері.

 

Поделиться публикацией