БОЙОВИКИ ПВК «ВАГНЕР» ЗІЗНАЛИСЯ, ЩО ЇХ НАПРАВИЛИ САМЕ В БІЛОРУСЬ — ЛУКАШЕНКО

Затримані 29 липня під Мінськом бойовики ПВК «Вагнер» ​​зізналися, що їх направили саме в Білорусь і доручили чекати вказівок.

Про це 4 серпня повідомив портал «Українська правда», посилаючись на заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка, звинувативши Росію у брехні, оскільки «вагнерівці» у всьому зізналися, і їхня версія відрізняється від озвученої Росією.

«Все це брехня про Стамбул, про Венесуелу, про Африку і Лівію! Це все брехня! Ці люди — вони дали свідчення — були спрямовані спеціально до Білорусі. Команда була «чекати». Квитки, куплені на Стамбул, — це легенда. Тому що на кордоні, виїжджаючи — а російська кордон закритий — їм треба було пред’явити і там, і тут, що вони летять в Стамбул. Я поганий, може бути, географ, я не розумію: чого в Африку летіти через північний полюс? Адже запросто можна з Новоросійська, з Криму, кінець кінцем — махнув і там, в Стамбулі. Чого через Білорусь? А ще модніше — до Лівії або ще кудись», — заявив Лукашенко.

Він зазначив, що у Білорусі свої закони, і «кому як не нашим рідним братам-росіянам і керівництво не знати ці закони?»

«Ми по-людськи ставимося до цих хлопців — і ми отримали від цього певний ефект: вони розповіли все. Тому припиніть брехати і місити всяку мішанину в засобах масової інформації. Ви ж уже зганьбилися: спочатку Стамбул, потім ні — не Стамбул, Венесуела, вчора вже подзвонили «немає, вже не Венесуела, самі поки не знаємо, куди (повинні були летіти бойовики)». Ми знаємо », — підкреслив Лукашенко.

Водночас, коментуючи заяву Лукашенка офіційна представниця Міністерства закордонних справ Росії МЗС Марія Захарова заявила, що Росія «не дасть в образу» своїх громадян.

«Що стосується затриманих в Білорусі російських громадян, вина яких нічим не доведена, і того спектаклю, який навколо цього влаштували, то ми їх в образу не дамо, і в Мінську це прекрасно знають», — заявила Захарова.

Поделиться публикацией