АН-70 ОТРИМАЄ НОВУ АВІОНІКУ БЕЗ РОСІЙСЬКИХ ДЕТАЛЕЙ ЗАВДЯКИ МІЖНАРОДНОМУ ПАРТНЕРСТВУ ДП «АНТОНОВ»

Військово-транспортний літак Ан-70 виробництва ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром», буде модернізований — він отримає нову авіоніку та позбавиться російських деталей.

Про відповідну готовність взяти участь у модернізації літака, під час провідної міжнародної виставки Dubai Airshow 2017, заявили компанії з Королівства Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів та Туреччини. Завдяки цій модернізації планується розширити унікальні характеристики літака, в першу чергу, завдяки передовим цифровим системам.

Враховуючи те, що у 2015 році Ан-70 було прийнято на озброєння Збройних сил України, модернізація цього літака є одним з найважливіших завдань, яке дозволить значно розширити мобільність та боєздатність українських захисників.

Загалом, успішна реалізація міжнародної програми літака Ан-132 дала старт новим спільним проектам української авіаційної промисловості з іноземними компаніями. І головним завданням було позбавити українську промисловість залежності від російських комплектуючих шляхом налагодження співпраці з прогресивним світом та забезпечення українських літаків найкращими системами міжнародного стандарту. Наразі, за результатами переговорів з партнерами, вже готуються відповідні домовленості для закріплення результатів зустрічей.

В цей же час, продовжується розгортання співпраці ДП «Антонов» з компанією «Taqnia Aeronautics» за проектом Ан-132. Під час Dubai Airshow 2017 була досягнута згода щодо формування коопераційної схеми серійного виготовлення літаків, створення навчального центру «Антонов-Академія» для підготовки техніків, інженерів, робітників, які будуть працювати на заводі в Королівстві Саудівської Аравії з серійного виробництва Ан-132.

Поделиться публикацией
-->