АЗЕРБАЙДЖАН КАЖЕ ПРО ПОНАД 550 УБИТИХ ВІРМЕНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ

Азербайджан повідомив про понад 550 убитих вірменських військових. Вірменія стверджує, що вчора було вбито 200 азербайджанських військових.

 

Міністерство оборони Азербайджану заявило про «серйозні втрати» з боку вірменської армії. Пресслужба азербайджанського оборонного відомства вночі 28 вересня запевнила, що розповсюджена Міноборони Вірменії інформація про втрати азербайджанців не відповідає дійсності.

 

«Згідно з розвідданими, отриманими до кінця дня операції, в результаті бойових дій вірменська армія зазнала серйозних втрат. Було знищено 22 танки та іншої бронетехніки противника, 15 зенітно-ракетних комплексів «ОСА», 18 безпілотних літальних апаратів (БПЛА), 8 артилерійських установок. Втрати противника в живій силі склали понад 550 осіб убитими і пораненими. Три склади боєприпасів вірменської армії були знищені в різних напрямках», — йдеться у повідомленні.

 

У Міноборони Азербайджану зазначили, що через велику кількість поранених в армії противника є нестача ліжок у військових госпіталях і цивільних лікарнях, а також нестача запасу крові.

 

«Як завжди, вірменська сторона і на цей раз приховує від громадськості реальні втрати в своїй армії», — заявили в Міноборони Азербайджану. Однак втрати серед своїх військовослужбовців у Баку не уточнили.

 

У міністерстві оборони невизнаної Нагірно-Карабахської республіки заявили, що з боку Вірменії загинула 31 особа і ще приблизно 100 були поранені.

 

Нагадаємо, що 27 вересня бойові дії у Нагірному Карабаху перейшли в активну фазу. Азербайджан назвав свою операцію контрнаступом у відповідь на обстріл з боку Вірменії. Обидві сторони заявили про жертви серед військових та мирних жителів.

 

Вірменія та невизнана Нагірно-Карабаська республіка оголосили воєнний стан і загальну мобілізацію. Згодом воєнний стан та комендантську годину ввели в Азербайджані.

 

Азербайджан відкрив кримінальне провадження за фактом загибелі п’яти членів однієї родини внаслідок артилерійського обстрілу з боку збройних сил Вірменії під час загострення конфлікту в Нагірному Карабаху. При цьому Вірменія стверджує, що вчора було вбито 200 азербайджанських військових.

 

Суперечка навколо Нагірного Карабаху триває з 1991 року. Найгостріша фаза протистояння була припинена у 1994 році після підписання так званого Бішкекського протоколу, результатом якого стало утворення невизнаної Нагірно-Карабаської республіки.

Поделиться публикацией