АВІАЦІЯ РБ СТРІЛЯЄ ВІДРЕМОНТОВАНИМИ РАКЕТАМИ Р-73

Авіація Білорусі стріляє відремонтованими на підприємстві «БСВТ-новые технологии» ракетами Р-73.

Про це 9 березня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на білоруський держкомітет ОПК.

Наприкінці лютого білоруські військово-повітряні сили та війська протиповітряної оборони виконали пуски авіаційних керованих ракет.

Виконували стрільби з винищувачів МіГ-29 та навчально-тренувальних Як-130 на полігоні «Полесский».

Як заявляється, в ході пусків були успішно підтверджені всі тактико-технічні характеристики авіаційних керованих ракет Р-73, у тому числі по захопленню і ураженню цілі.

Нещодавно білоруське підприємство «БСВТ-новые технологии» освоїло ремонт та модернізацію низки радянських авіаційних керованих ракет, серед яких і Р-73 (AA-11 Archer за класифікацією НАТО).

Ракета Р-73 розроблена у першій половині 1980-х років оснащена інфрачервоною головкою самонаведення.

Призначена для ураження цілей на малих дальностях, які знаходяться ззовні вісі руху літака-носія та наводяться з дуже широкої полоси захоплення.

В подальших модернізаціях Р-73 був збільшений радіус дії, покращені бортові системи та збільшено стійкість до засобів протидії противника.

Білоруська модернізація керованої ракети отримала позначення Р-73БМ, на ній встановили нову інфрачервону головку самонаведення з кутом огляду 45-60°, покращено завадостійскість, можливість застосування комбінованого методу наведення, новий двигун, новий блок управління автопілотом, новий неконтактний лазерний підривач, тощо.

Дальність ураження цілі модернізованою ракетою називають від 300 метрів до 12 км, висота під час пуску з повітряного носія – до 20 км.

Вірогідність ураження цілі першою ракетою називають на рівні 0,8.

 

Поделиться публикацией