АБРОМАВІЧУС ОЧОЛИВ НАГЛЯДОВУ РАДУ «УКРОБОРОНПРОМУ»

Міністр економічного розвитку України в 2014-2016 роках Айварас Абромавічус обраний головою Наглядової ради держконцерну «Укроборонпром», в який він був введений 12 червня цього року указом президента Володимира Зеленського.

Про це повідомив «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело в уряді.

За його даними, відповідне рішення Наглядова рада ухвалила 10 липня першому засіданні в оновленому складі.

«Під час засідання були розглянуті плани майбутньої реструктуризації «Укроборонпрому», зокрема проведення міжнародного аудиту держконцерну», – повідомив співрозмовник агентства.

У роботі засідання взяли участь представники профільних відомств країн-партнерів України за ВТС і керівництво держконцерну.

У попередньому складі наглядову ради «Укроборонпрому» очолював ректор НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» Михайло Згуровський, якого президент Зеленський днями вивів з наглядової ради держконцерну.

Наглядова рада «Укроборонпрому» — вищий орган управління концерну. До його складу входять п’ять членів, три з яких — за квотою президента, і ще два — від Кабінету міністрів. Члени наглядової ради призначаються на п’ять років і працюють на громадських засадах, але їх повноваження можуть бути достроково припинені.

У повноваження наглядової ради «Укроборонпрому» входять затвердження стратегії розвитку, фінансових та інвестиційних планів і показників діяльності, контроль за використанням об’єктів держвласності концерну. Саме НС може ініціювати проведення перевірок та аудиту фінансово-господарської діяльності концерну, залучати до відповідальності посадових осіб, а також подавати Кабміну пропозиції щодо реорганізації або ліквідації «Укроборонпрому».

Поделиться публикацией