ЯК ЄВРОПА ВІДОКРЕМЛЮЄТЬСЯ ВІД США: РАКЕТУ NSM ІНТЕГРУЮТЬ У РСЗВ PULS

Норвезьку протикорабельну ракету Naval Strike Missile (NSM) інтегрують у європейський ракетний комплекс EuroPULS. Про це повідомляє німецьке видання Hartpunkt з посиланням на власні джерела.

За інформацією журналістів видання, норвезьку крилату ракету NSM планують інтегрувати у ракетні комплекси PULS, що були замовлені для збройних сил ФРН. У виданні зазначають. що обговорення щодо можливості інтеграції між виробником ракет NSM Kongsberg та німецькою компанією KNDS вже відбулися.

Завдяки інтеграції європейські комплекси отримають можливість наносити дальні ракетні удари по наземним цілям та виконувати задачі в якості берегових протикорабельних комплексів. За інформацією Hartpunkt, у майбутньому також розглядається інтеграція у комплекс спільної норвезько-німецької надзвукової крилатої ракети великої дальності 3SM. Наприкінці 2023 року Норвегія та Німеччина розпочали розробку ракети SuperSonic Strike Missile (3SM). Перспективна розробка має перекриватиме морський простір на відстані понад 200 кілометрів.

Поделиться публикацией