НИНІ FPV-ДРОНИ КОМПЕНСУЮТЬ НЕСТАЧУ АРТИЛЕРІЇ ТА НАВІТЬ ЗАСОБІВ ППО

Зараз FPV-дрони суттєво відрізняються від тих, що були рік тому. Вони обросли новими системами зв’язку, управління, детонації, їх переводять на нові частоти, оснащують штучним інтелектом (ШІ) та спеціалізованими боєприпасами. Про це пише Економічна правда.

Наразі на фронті працює більше сотні різних моделей FPV-дронів, які постачають уже сотнями тисяч штук. Ними компенсують не тільки нестачу артилерійських снарядів, але й систем протиповітряної оборони.

Поступово до розвитку та масштабування технології долучилась і держава. На українських виробників полились замовлення на сотні мільйонів доларів, що запустило процес укрупнення компаній, локалізації виробництва компонентів та залучення інвестицій.

Українська галузь FPV-дронів тримається на плаву виключно завдяки інженерам, які постійно вдосконалюють технологію і роблять її конкурентною на полі бою.

Головним викликом є протистояння ворожим системам РЕБ. Оператор дрона тримає зв’язок зі своїм апаратом на певних радіочастотах і вручну доводить його до цілі. Завдання ворожого РЕБ – залізти на ці частоти і потужним сигналом перервати зв’язок дрона з оператором.

Поделиться публикацией