БІЛОРУСЬКИЙ ОПК ЗМІГ РОЗРОБИТИ ВЛАСНУ СИСТЕМУ ЗРК

Білоруський оборонно-промисловий комплекс зміг розробити власну систему ЗРК середньої дальності зі своїми ракетами.

Про це 16 лютого ц.р. повідомив Defense Express, посилаючись на в інтерв’ю голови Державного військово-промислового комітету Білорусі Дмитра Пантуса.

Інформується, що він відзначив, що одним зі знакових досягнень білоруського ОПК вважає створення власної зенітно-ракетної системи середньої дальності. За його словами, новий зразок вже пройшов три етапи випробувань й у першому кварталі 2022 року має пройти завершальний.

«У першому кварталі цього року ми вийшли на завершальний (етап). Лише за тиждень мають бути проведені останні випробування з бойовими стрільбами (інтерв’ю було оприлюднено 13 лютого цього року)», — повідомив Дмитро Пантус.

Він також зазначив, що після цього можна буде заявити про створення власного білоруського ракетно-зенітного комплексу, оснащеного вітчизняними ракетами й почати його постачання білоруським військовим.

«Я думаю, що у 2022 році ми офіційно цей ДКР у повному обсязі завершимо і вироби почнуть поставлятись у встановленому порядку в рамках державної програми озброєння нашим Збройним Силам», — сказав голова Державного військово-промислового комітету Білорусі.

Поделиться публикацией