КИТАЙ СТАВ НА БІК РОСІЇ — ЗМІ

Після того як Володимир Путін і Сі Цзіньпін зустрілися в Пекіні на відкритті Олімпіади, Кремль опублікував текст спільної заяви російської та китайської сторін про міжнародні відносини, що вступають у нову епоху, та глобальний сталий розвиток. Документ можна охарактеризувати як стримано антизахідний, і саме так цю заяву сприйняли наші партнери.

Про це 16 лютого ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».

Пройшлися лідери РФ та КНР і за претензіями на універсалізацію демократії, яку Захід за своїми стандартами нав’язує усьому світу. Виступили проти розширення НАТО та формування «трьохстороннього партнерства у сфері безпеки» AUKUS. Більше того, Росія підтвердила свою готовність продовжити роботу з висунутої китайською стороною «Ініціативи у галузі глобального розвитку», включаючи участь у заходах на майданчику ООН.

Інформується, що для «партнерів» надзвичайно небезпечно, щоб Росія та Китай, не входячи до формального військово-політичного союзу, діяли так, якби вони входили до такого альянсу. Що це означає? А те, що протистояти спільним, скоординованим та синхронізованим діям обох країн Заходу буде надзвичайно важко. Для цього він усіляко прагне роз’єднати Москву та Пекін та одночасно створити точки напруженості.

Поделиться публикацией