У КИТАЇ СТВОРИЛИ НОВУ ЗЕНІТНУ РАКЕТУ ДАЛЬНІСТЮ УРАЖЕННЯ 2000 КМ

У Китаї заявили про створення загоризонтної ракети класу «земля-повітря» з дальністю ураження до 2000 км.

Розробили її інженери Північно-Західного політехнічного університету (місто Сіань, провінція Шеньсі). Як цілі передбачаються великі і не надто маневрені цілі — великі літаки ДРЛО, РТР, стратегічні бомбардувальники, літаки-заправники.

Довжина ракети – 8 метрів, вага – 2.5 тонни. Ракета двоступінчаста. Перший ступінь з твердопаливним ракетним двигуном забезпечує запуск та первинний розгін. Після, вже у верхніх шарах атмосфери в роботу вступає другий ступінь з прямоточним повітряно-реактивним двигуном. Передбачається, що ракета йтиме в район цілі за зовнішніми даними, у тому числі і від орбітального угруповання, що використовується і для стеження за цілями, і передачі даних на ракету. На кінцевому етапі має відбуватися зниження швидкості та перемикання на власну автономну систему наведення.

Слід зазначити, що фахівці Північно-Західного університету мають досвід у розробці різних складних систем, включаючи гіперзвукові літальні апарати. І мабуть, перспективна розробка заснована на їхньому гіперзвуковому апараті Feitian-1, успішно запущеному в 2022 році (на фото).

Поделиться публикацией