В РФ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ НОВІ 122 мм БОЄПРИПАСИ ТА ЗАЗНАЧИЛИ ПРО ЇХ «КИТАЙСЬКЕ ПОХОДЖЕННЯ»

Зовнішній вигляд нових російських 122-мм осколково-фугасних снарядів підвищеної дальності ОФ-56ІМ-1 може говорити про їхнє китайське походження.

Про це повідомив ТГ-канал РФ.

Як можна помітити за фотографіями, зовнішній вигляд і колір цих снарядів дуже нагадують аналогічні китайські моделі підвищеної дальності для 122-мм гармат, таких як Тип-96. Не виключено, що Китай міг надати ліцензію на виробництво цих снарядів, або ці боєприпаси були отримані якимось іншим шляхом. Порівняно зі старими моделями, нові мають збільшену дальність на 4 км. при повному заряді.

Це значна подія для армії. Хоча знаряддя Д-30 тривалий час залишалося у строю Росії, проблемою були боєприпаси. З початку 1990-х років багато компаній з різних країн, включаючи Ізраїль, Китай, Сербію та Єгипет, почали розробляти нове покоління снарядів підвищеної дальності для систем Д-30 та їх аналогів завдяки удосконаленням у конструкції та іншим інноваціям.

Як наслідок, 122-мм системи власників нових боєприпасів стали цілком помітно збільшувати дальність. У нас же у відповідному калібрі настав застій на десятиліття, який, зважаючи на все, тепер припинився. І мабуть (геометрія корпусу снаряда, тара та інше) — перед нами російський серійний варіант китайського 122-мм звичайного пострілу підвищеної дальності. Ці боєприпаси багато років кочують різними виставками і поставляються в різні країни світу.

Поделиться публикацией