УПРОДОВЖ 2024 РОКУ ВИРОБНИЦТВО СНАРЯДІВ В РФ ДОСЯГНЕ ПІКУ

У Великій Британії вважають, що оборонно-промисловий комплекс (ОПК) Росії не здатний повністю закрити потреби країни-агресора у війні проти України. Однак впродовж поточного року перевага буде на боці Кремля. Про це йдеться у звіті Міноборони Британії від 1 березня.

“Російська оборонна промисловість у 2023 році суттєво наростила виробництво за рахунок збільшення кількості людей, які працюють в ОПК, до 3,5 млн осіб, збільшення кількості змін і розширення наявних виробничих ліній”, – йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що збільшення виробництва відбувається за рахунок відновлення і модернізації існуючих запасів, а не нового виробництва. “Наприклад, переважна більшість основних бойових танків, випущених у 2023 році, складається з відремонтованих машин”, – зазначають у звіті. Також відзначають, що у 2023 році в РФ зросло виробництво артилерійських боєприпасів.

“Однак виробництво боєприпасів, імовірно, досягне піку в наступні 12 місяців з огляду на обмежені потужності. Хоча оборонна промисловість не в змозі повністю задовольнити потреби російських операцій проти України, вона майже напевно здатна забезпечити матеріальну перевагу над Україною протягом 2024 року”, – стверджують у британській розвідці.

Поделиться публикацией