ОДНИМ ІЗ ФАКТОРІВ УСПІХУ РФ НА АВДІЇВСЬКОМУ НАПРЯМУ РАШИСТИ НАЗВАЛИ АВІАБОМБИ З УМПК

«Безумовно, одним із факторів нашого успіху на Авдіївському напрямі виступили авіабомби з універсальними модулями планування та корекції (УМПК)». Про це пишуть пропагандисти російського ТГ-каналу.

Вони наголосили, що «завдяки можливості застосовувати їх за зоною досяжності більшості українських ЗРК, а також своєю дешевизною та масовістю, що компенсувало часом не найкращу точність з надійністю, противник регулярно отримував на голову десятки авіабомб різного калібру (250, 500 і навіть часом 1500 кг)». Такі нальоти, за висновками авторів ТГ-каналу, знищували логістику ЗСУ у ближньому тилу, руйнували його пункти тимчасової дислокації та зміцнені позиції на передовій.

В оцінках дій Сил оборони можна також знайти наступне: «Не маючи можливості прямо протистояти граду бомб та вогневому валу, противник зробив ставку на безліч дешевих FPV-дронів, мінні поля та точковий вогонь артилерії. У сукупності це дозволяло йому завдавати важких втрат російській бронетехніці, яка наступала колонами вузькими ділянками місцевості. Навіть незважаючи на знищення вогнем авіації та артилерії передових позицій ЗСУ, наша атакуюча броня та піхота часто виявлялися затиснутими на мінному полі під ударами дронів, що прилетіли з ближнього українського тилу».

Оглядачі РФ вважають, що «жирну точку в кривавому штурмі, що затягнувся, поставило критичне виснаження сил ЗСУ в Авдіївці, а також, раптово, погода». Йдеться про густий туман і нельотні умови для дронів дозволили російським штурмовим підрозділам, без загрози виявлення та поразки ще на етапі висування, стрімко зблизитися з противником на північному сході Авдіївки та увірватися у приватний сектор, далі лише розвиваючи успіх у боях із знекровленим важкими втратами супротивником.

Серед висновків щодо авдіївської наступальної операції, загарбники роблять висновко про важливість для успіху переваги в повітрі «хоча б у районі наступальних дій», масової високоточної зброї, та також тактики малих штурмових груп й грамотного використання місцевості та погодних умов.

Поделиться публикацией