БРАК КОШТІВ ГАЛЬМУЄ ОБСЛУГОВУВАННЯ РАНІШЕ НАДАНОГО ОЗБРОЄННЯ СИЛ ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Відсутність рішення Конгресу США про подальшу допомогу Україні впливає на спроможності Пентагону передавати ЗСУ зброю й боєприпаси, а також обслуговувати озброєння, які були надані раніше. Про це сказав речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

«Очевидно, що поточна нестача фінансування змусила нас призупинити вилучення додаткових озброєнь із наших запасів з огляду на наслідки для нашої власної бойової готовності. І це, звісно, заважає нам задовольняти найбільш нагальні потреби України на полі бою, включно з артилерійськими снарядами, протитанковою зброєю, засобами ППО», — зазначив представник оборонного відомства США. Крім того, за його словами, відсутність додаткового фінансування заважає обслуговуванню озброєння та обладнання, наданих Україні раніше.

 

Як відомо, коаліція «Рамштайн» загалом виділила Україні понад $80 мільярдів, – повідомив Пентагон. 23 січня відбулося засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Участь у засіданні, яке звично очолив міністр оборони США, взяли понад 50 країн.

Поделиться публикацией