НІДЕРЛАНДИ МОЖУТЬ ЗМЕНШИТИ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ

Перемога на дострокових парламентських виборах у Нідерландах ультраправої «Партії свободи» (PVV) на чолі з Гертом Вілдерсом може мати серйозні негативні наслідки для України. Це у перспективі може призвести до припинення військової допомоги з боку цієї країни. Про це пише німецьке видання Bild. Зазначається, що Вілдерс хоче припинити військову підтримку України.

Видання допускає, що це означатиме кінець західного «альянсу винищувачів». Постачання Україні саме голландських F-16 мала стати ключовою. Нідерланди обіцяли передати Україні всі свої 42 літаки F-16.

Також Bild підкреслює, що Вілдерс виступає за негайні переговори про припинення війни в Україні. Як відомо, такий сценарій Київ виключає, доки російська армія повністю не виведе свої війська. Крім того, зазначається, що у Москві державне телебачення «широко святкувало» успіх Вілдерса на виборах. Видання також нагадало, що у 2018 році Вілдерса запрошували виступити у держдуму рф та кілька разів для інтерв’ю на кремлівському пропагандистському каналі RT.

«Він був єдиним нідерландським політиком, який продовжував схилятися перед кремлівським деспотом навіть після того, як проросійські сепаратисти збили пасажирський рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур», – пише Bild.

Поделиться публикацией