РОСІЙСЬКІ АКЦЕНТИ У ПЕРЕОЗБРОЄННІ: ГІПЕРЗВУКОВІ РАКЕТИ ТА БОЙОВІ РОБОТИ

Представники Міноборони Росії підписали 24 серпня на військово-технічному форумі «Армія-2021» в Підмосков’ї цілий ряд контрактів на поставку зброї — від гіперзвукових ракет до ударних безпілотників і бойових роботів.

Про це 25 серпня ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».

За словами заступника міністра оборони Олексія Криворучко, всього військові підписали понад 40 контрактів загальним обсягом понад 500 млрд рублів.

«Це помітно скромніше, ніж рік тому, коли міністерство замовило зброї на 1,16 трлн рублів, але за підсумками виконання всіх угод збройні сили поповнять понад 1,3 тис. одиниць техніки», — йдеться в повідомленні.

В свою чергу інформаційне агентство ТАСС зібрало головне з того, що отримають російські військові в найближчі роки.

Роботи і безпілотники

  • Важкий штурмової робототехнічний комплекс «Штурм» від Уральського конструкторського бюро транспортного машинобудування (входить до складу «Уралвагонзавода»), заснований, за даними відкритих джерел, на платформі танка Т-72. Поки мова йде про дослідний зразок.
  • Комплекс «Уран-14», призначений для боротьби з пожежами. Це продовження лінійки роботів «Уран-6» і «Уран-9».
  • Комплекс з ударними безпілотниками середнього класу «Иноходец-РУ» — машини цього типу були випробувані в ході бойових дій в Сирії, а також розвідувальні апарати «Форпост-Р».
  • Безпілотні вертольоти «Платформа» та «Термит».

Гіперзвук і авіація

  • Нові партії гіперзвукових ракет «Кинджал» (для Повітряно-космічних сил Росії) і «Циркон» (для Військово-морського флоту). Крім того, замовлена ​​модернізація літаків Міг-31к, які є носіями «Кинджал», і модернізація чергової партії перехоплювачів МіГ-31 до рівня МіГ-31БМ.
  • 30 ударних вертольотів Ка-52м — модернізованої версії Ка-52 «Алигатор». Від базової машини новинка відрізняється радіолокаційним комплексом з активною фазованою антенною решіткою і озброєнням, уніфікованим з іншим новітнім ударним вертольотом Мі-28НМ. Поставки очікуються в 2022-2023 роках.
  • Модернізовані стратегічні бомбардувальники Ту-95МСМ. На стройові машини встановлять нові системи управління та радіолокації, пілотажно-навігаційне обладнання та комплекс зв’язку. Скільки літаків пройдуть модернізацію, не уточнюється.
  • Вісім двигунів НК-32 другої серії для стратегічних бомбардувальників Ту-160М до 2024 року. Цього вистачить для оснащення двох машин.
Поделиться публикацией