АВІАКОМПАНІЯ «МОТОР СІЧ» ВИКУПИЛА ДВА ЛІТАКИ АН-140 У ХАРКІВСЬКОГО АВІАЗАВОДУ

 

Про це 7 липня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на сайт «Крылья».

Завдяки передачі в лізинг двох літаків Ан-140 на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві планують виплатити частину боргів по заробітній платі.

Відомо, що про це під час брифінгу повідомив директор ХДАВП Олександр Кривоконь. За його словами, сьогодні на підприємстві розроблена програма антикризових заходів, які допоможуть провести фінансове оздоровлення всієї системи.

24 червня 2021 року Президент України підписав Указ” Про розвиток літакобудівної галузі України “, в якому вперше було описано план для Харківського авіапідприємства. У ньому говориться про антикризові заходи і про розширення взаємодії держави і бізнесу. Дуже важливо, що в Державну цільову оборонну програму розвитку озброєння і військової техніки був включений наш літак Ан-74, – сказав Олександр Кривоконь.

Серед останніх позитивних змін на підприємстві директор відзначив підписання з «Укроборонпромом» і авіакомпанією «Мотор Січ» договору про завершення будівництва і передачу в лізинг двох літаків Ан-140. Це за його словами дозволить виплатити частину боргів заробітної плати.

“Починаючи з квітня ми виплатили заробітну плату за три місяці. Частина – за допомогою “Укроборонпрому”, а вже за травень цього року – зі своїх коштів. Загалом виплачено вже 15 млн грн. Поступово виплатимо всі борги”, – прокоментував Олександр Кривоконь.

Говорячи про перспективи підприємства, Кривоконь зазначив про плани організації Індустріального парку та Центру загальної авіації, окрім того, створення центрів технічного обслуговування літаків «Антонов» в світі, а також створення нових моделей літаків Ан-74 і Ан-140 за рахунок фінансування держави або інвесторів з проведенням імпортозаміщення.

Для відновлення ефективної роботи підприємства будемо міняти аналогові прилади на цифрові. Також, хочу зазначити, про свою нещодавню поїздку в Єгипет, звідки я привіз вдалі напрацювання по співпраці з військовими силами Єгипту по їх машині Ан-74. Тобто ми продовжуємо роботу з різними країнами, – сказав Олександр Кривоконь.

В планах підприємства, вирішити питання недобудованого літака для Казахстану, налагодити співпрацю з навчальними закладами з питань проектування, конструкторських розробок і забезпечити підприємство молодими робочими кадрами.

4 червня Рада національної безпеки та оборони (РНБО) ухвалила рішення про розвиток в Україні авіабудівної галузі. Заходи спрямовані на розвиток авіабудівної галузі в Україні на найближчі роки.

Раніше, 15 січня 2021 року у Міністерстві стратегічних галузей промисловості відбулася нарада щодо санації  «Харківського державного авіаційного виробничого підприємства».

 

Поделиться публикацией