ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО РОЗПОЧАЛО ВИПУСК СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЗБРОЄЮ ВЕРТОЛЬОТУ

Приватне підприємство «Рамзай» повністю освоїло та розпочало випуск систем управління зброєю бойового вертольоту, що дозволить використовувати вертольоти армійської авіації України у нічному бою. Однак поки що така система виробляється виключно на експорт, в Україні тривають її державні випробування.

Така оптико-прицільна станція наведення з назвою «ПрПК-17 (24)» створена для управління керованими ракетами «Бар’єр-2В», що виробляє ДержККБ «Луч».

Про це ІА «ОПК» повідомили на підприємстві «Рамзай». Зокрема, там зазначили, що така система дозволить вертольоту вражати наземні цілі на дальності до 7,5 км, а у перспективі, й до 12 км.

У виробництві такої системи управління зброєю вертольоту беруть участь як приватне підприємство «Рамзай», так і залучаються два державні підприємства. Зокрема, за замовлення підприємства «Рамзай» деякі вузли і агрегати постачаються черкаським заводом «Фотоприлад» та ДП «Ізюмський приладобудівний завод» (обидва є підприємствами ДК «Укроборонпром»).

На підприємстві «Рамзай» також повідомили, що така система дозволить суттєво збільшити можливості використання і некерованою зброєю. Зокрема, ракетами С-8 — точність їх пусків завдяки використанню лазеного дальноміру та балістичного обчислювача зросте щонайменше у два разі, а використовуватимуться вони на дальностях 2,5-5 км.

Крім того, на підприємстві повідомили, що мають намір встановити на вертоліт також і ракету повітряного бою («повітря-повітря») Р-73, яка за умов інтеграції системи нашоломної вказівки НСЦ «Сура» (виробництва заводу «Арсенал») дозволить вертольоту збивати повітряні цілі, чого раніше не було.

Співбесідник ІА «ОПК» повідомив, що такі системи управління вогнем вертольоту вже користуються значним попитом на зовнішніх ринках. Зокрема, нещодавно два таких комплекси були поставлені в Уганду, а до того ще два комплекси було поставлено до Камеруну. Він також додав, що має сподівання на успішне завершення випробувань в інтересах ЗСУ цього комплексу та замовлення його Міністерством оборони України.

Поделиться публикацией