МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ ІЗРАЇЛЮ ТА ГРЕЦІЇ ПІДПИСАЛИ КОНТРАКТ НА $ 1,65 МЛРД

Міністерства оборони Ізраїлю та Греції підписали контракт на $ 1,65 млрд на створення і експлуатацію протягом 22 років центру льотної підготовки для пілотів грецьких ВПС, який став найбільшим в історії двосторонніх відносин. Про це 19 квітня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на заяву прес-служби ізраїльського Міноборони.

 

«Міністерства оборони Ізраїлю та Греції підписали контракт вартістю 5,5 млрд шекелів на створення і експлуатацію ізраїльською компанією Elbit Systems протягом 22 років міжнародного центру льотної підготовки для пілотів ВПС Греції», — йдеться в повідомленні. Це «найбільший на сьогоднішній день оборонний контракт між Державою Ізраїль і Грецією», в його рамках «за зразком льотної академії ВПС Ізраїлю [в Греції] буде створений міжнародний центр льотної підготовки, оснащений десятьма навчально-тренувальними літаками M-346 італійського виробництва», а також проведена модернізація літаків Т-6 ВВС Греції, додали в прес-службі. Elbit Systems «забезпечить також навчання, симулятори та логістичну підтримку», вказали в ізраїльському Міноборони.

 

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц зазначив, коментуючи укладення угоди, що вона «зміцнить партнерство та співробітництво між двома країнами на оборонному, економічному і політичному рівнях». «Упевнений, вона також послужить зміцненню економік Ізраїлю та Греції», — додав глава Міноборони, чиї висловлювання наводить прес-служба.

Поделиться публикацией