ІСПАНСЬКА КОМПАНІЯ ХОЧЕ ПОСТАЧАТИ В УКРАЇНУ НОВИЙ БАРАЖУЮЧИЙ БОЄПРИПАС

Іспанська компанія Arquimea хоче постачати в Україну свої нові баражуючі боєприпаси Q-SLAM-40.

Про це 18 травня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на представників компанії на виставці FEINDEF-2023.

Новий баражуючий боєприпас можна побачити на 8-мій міжнародній виставці «Оборона та безпека» (FEINDEF), яка проходить з 17 по 19 травня в Мадриді.

На виставці представлені новітні продукти, технології та послуги, пов’язані з обороною та безпекою. На FEINDEF збираються компанії з усього світу.

Представлений Q-SLAM-40 (Arquimea—Surgical Loitering Airborne Ammunition 40 mm) призначений для безпечного та ефективного виконання завдань ближньої дії.

Баражуючий боєприпас повністю розроблений і виготовлений іспанською компанією ARQUIMEA, яка пропонує унікальний продукт європейського виробництва.

Комплекс Q-SLAM-40 може легко переносити команда з двох бійців у рюкзаках. Система розгортається у будь-якому місці за 5 хвилин.

Q-SLAM-40 складається з двох основних елементів: трубної пускової установки та дрона.

Трубно-пневматична пускова установка має низьку теплову та акустичну сигнатуру, що дозволяє робити кілька пусків.

Безпілотник повністю працездатний в умовах відсутності GPS у режимі пілотованого польоту. Його невеликий розмір і тихий електронний двигун роблять БПЛА дуже складним для виявлення, розпізнавання та відстеження навіть на близькій відстані.

Виробник заявляє, що система включає передові бортові системи наведення, навігаційні системи та управління корисним навантаженням.

«Це повністю інтегрована система з високошвидкісними, цифровими, зашифрованими та двонаправленими каналами передачі даних», – розповідають у Arquimea.

 

Поделиться публикацией