ІРАН ПЛАНУЄ ЗБІЛЬШУВАТИ ПОСТАВКИ ПЕРЕДОВИХ ОЗБРОЄНЬ РФ — ГЛАВА РОЗВІДКИ ІЗРАЇЛЮ

Іран має намір розширити поставки передової зброї до РФ. Про це заявив  глава ізраїльської розвідки «Моссад» Давид Барнеа, повідомляє DW.

«Ми попереджаємо про подальші наміри Ірану, які вони намагаються зберегти в таємниці, — про поглиблення та нарощування поставок передової зброї до Росії, розширення проекту зі збагачення урану та посилення атак на дружні (Ізраїлю — ред.) мусульманські країни в регіоні», — сказав він.

За словами Барнеа, Тегеран намагається ховати цю діяльність «під завісою таємності».

Він також додав, що Ізраїль не допустить того, щоб у розпорядженні іранського режиму з’явилася ядерна зброя.

«Не тільки найближчими роками, ніколи. Це моє зобов’язання, це зобов’язання Моссаду», — наголосив він.

Нагадаємо, Іран довго заперечував, але зрештою визнав, що постачав Москві безпілотники, але сказав, що вони були надіслані до того, як Росія напала на Україну в лютому. Згодом міністр закордонних справ Ірану заявив, що Тегеран ні в кого не питатиме дозволу на розширення відносин із Росією.

Чим наша країна може відповісти на рішення Тегерана вступити у війну на боці агресора? Які інструменти може задіяти Київ, щоб запобігти поставкам іранської зброї Москві? Про ірансько-російське військово-технічне співробітництво та реакцію України читайте у статті Володимира Кравченка “Ракети для Росії: Україна може серйозно покарати Іран”.

Поделиться публикацией