ЯК ПУТІНСЬКА ВІЙНА ПОВЕРТАЄТЬСЯ ДО РФ ТА БІЛОРУСІ

За даними телеграм-каналів РФ, у ніч на 26 грудня на військовому аеродромі в Енгельсі пролунали вибухи. Російський телеграм-канал Baza повідомив, що внаслідок нових вибухів на військовому аеродромі в Енгельсі троє людей загинули, ще чотирьох довелося госпіталізувати. Повідомляється, що площа пожежі на аеродромі в Саратівській області сягнула 120 квадратних метрів.

Офіційного підтвердження цієї інформації немає, однак за даними російського видання IZ.ru, територію аеродрому в місті оточено, а на місці працюють правоохоронці. Губернатор Саратівської області Роман Бусаргін, повідомляє російський «ТАСС», заявив, що у житловому секторі жодних НП не зафіксовано, а військовий об’єкт перевіряють силовики.

Як відомо, на цьому ж аеродромі, де базується стратегічна авіація РФ, сталися вибухи 5 грудня. У них Міноборони РФ звинуватило Україну.

Крім того, 25 грудня у Білорусі на аеродромі в Мачулищах спалахнув носій гіперзвукових ракет «Кинжал» МіГ-31К. За інформацією моніторингової групи «Беларускі Гаюн», спалах двигуна стався на літаку з реєстраційним номером RF-95194.

Наскільки сильно постраждав літак, не повідомляється.

Відомо, що 13 грудня до Мачулищ прилетіли три МіГ-31К ВКС РФ. Це вже друга зміна у Білорусі для цього типу літаків. Раніше три МІГи прилетіли 16 жовтня і пробули в Білорусі 46 днів. Також у Мачулищах базується та проводить спільні польоти літак ДРЛО Іл-76 А-50У «Сергій Атаянц».

Наразі Білорусь не є безпосереднім учасником повномасштабної війни в Україні, але надає матеріально-технічну підтримку російському вторгненню. Зокрема, надає російським військам доступ на територію Білорусі, звідки російські сили здійснюють бойові вильоти для бомбардування українських міст, а також запускають ракети по території України.

Влада України неодноразово заявляла, що поки не бачить загроз як нового вторгнення російських військових із території Білорусі, так і участі у війні білоруської армії.

Крім того, Кремль використовує білоруських офіцерів та полігони для відновлення боєздатності наявних, а також підготовки новостворених підрозділів російських Збройних сил.

Наразі триває переміщення до Білорусі російського озброєння.

Поделиться публикацией