ІРАН ВИКОРИСТОВУЄ ПЕРЕДОВУ ТЕХНОЛОГІЮ РОЗПІЗНАВАННЯ ОБЛИЧ

Іран, ймовірно, використовує технологію розпізнавання облич, щоби проконтролювати дотримання жінками закону країни про хіджаб.

Про це 30 січня ц.р. повідомив UTS, посилаючись на «Голос Америки».

Хоча й існують інші способи ідентифікації людей, журнал Wired стверджує, що очевидне використання Іраном технології розпізнавання облич проти жінок є “ймовірно, першим відомим випадком, коли уряд використовує розпізнавання облич, щоб нав’язати жінкам закон про одяг на підставі релігійних переконань”.

Іран заявив ще наприкінці минулого року, що розпочне використовувати технологію розпізнавання облич для контролю за жінками.

Wired пише, що після початку протестів, які спалахнули по всьому Ірану внаслідок смерті молодої жінки, яка була арештована за неправильне носіння хіджабу, іранські жінки почали заявляти, що їх арештовують “за порушення щодо носіння хустки” через день або два після відвідування акцій протесту, навіть якщо вони ніяк не взаємодіяли з поліцією протягом акцій протесту.

Tiandy, китайська компанія, яка внесена до чорного списку США, є ймовірним постачальником технологій із розпізнавання облич до Ірану, хоча ні вона, ні офіційні особи Ірану не відповіли на запит видання Wired.

У минулому компанія вказувала «Корпус вартових Ісламської революції» та інші силові структури як клієнтів. Також Tiandy повідомляла на своєму вебсайті, що її технології допомогли Китаю ідентифікувати етнічних меншин країни, включаючи уйгурів.

 

Поделиться публикацией