ІЗРАЇЛЬ ЗАВДАВ УДАРІВ ПО ТЕРИТОРІЇ СИРІЇ ТА ЗНИЩИВ МАЙДАНЧИК З КОМПЛЕКТУЮЧИМИ І ОБЛАДНАННЯМ ДЛЯ ЗБИРАННЯ ІРАНСЬКИХ ДРОНІВ

Ізраїль завдав ударів по території Сирії та знищив майданчик з комплектуючими і обладнанням для збирання дронів іранського виробництва.

Про це 24 жовтня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на Сирійську обсерваторію з прав людини (SOHR).

Прямих ракетних ударів по території біля військового аеродрому Дімас у районі Ріф-Дімашк Ізраїль завдав ще 21 жовтня, однак підтвердити цю інформацію змогли лише зараз.

Окрім майданчику, постраждали радар і злітна смуга, відомостей про людські жертви на разі немає.

Останнім часо Іран та підтримувані ним сирійські «повстанці» майже повністю контролювали аеродром Дімас. Джерела розповіли правозахисникам, що боєприпаси, зброю і все необхідне для збирання дронів сюди перекинули ще в січні.

Крім того, бойовики терористичного угруповання «Хезболла» облаштували поблизу аеродрому шахти для зберігання іранської зброї. На території аеродромі також помічали військових Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) та членів «Хезболли», які пройшли навчання в Ірані.

Іран використовує війни як лабораторії для розробки та вдосконалення ракет і БПЛА для своїх союзників. Зараз Іран вже має технології і знання для масового виробництва дешевих ракет, якими готовий ділитися зі своїми клієнтами в регіоні. Противники Ірана мусять витрачати мільярди доларів на збиття ракет, які коштують мільйони, а Тегеран та його союзники можуть дешево вигравати війни.

Попри тривалі санкції, Іран виріс у геополітичного гравця. Сьогодні це вже відчувають не лише Ізраїль та Україна, а багато інших. І за передачею Росії зброї стоїть не тільки бажання Тегерану допомогти своєму союзникові, а й намір заявити про себе як впливового регіонального та глобального гравця.

Поделиться публикацией