САУДІВСЬКА АРАВІЯ ВИКОРИСТОВУЄ ЛАЗЕРИ ДЛЯ ЗАХИСТУ ВІД РОЗВІДУВАЛЬНИХ БПЛА ТА БАРАЖУЮЧИХ БОЄПРИПАСІВ

Саудівська Аравія розгорнула лазерні комплекси протиповітряної оборони “Silent Hunter”. Лазерні комплекси “Silent Hunter” виробляють у Китайській Народній Республіці.

Про це 24 жовтня ц.р. повідомив Мілітарний.

Саудити придбали лазери для захисту від розвідувальних БПЛА та баражуючих боєприпасів, які отримують хусити від Ірану

Бойова машина на супутниковому знімку така сама, як на моделі того варіанта лазерного комплексу ППО “Silent Hunter”, що був представлений на виставці для Саудівської Аравії.

Біля лазерного комплексу також працює китайська радіолокаційна станція “3D TWA”.

Про постачання лазерного комплексу “Silent Hunter” стало відомо у березні цього року, коли міноборони Саудівської Аравії показало відео з цим лазером.

Лазерна система “Silent Hunter” компанії Poly Technologies встановлюється на контейнері, який перевозить вантажівка з колісною формою 6х6.

Це покращена версія 30-кіловатної низьковисотної лазерної системи захисту, яка доступна як у стаціонарній, так і в мобільній версіях.

У “Silent Hunter” використовується оптоволоконний з електричним живленням оптичний лазер.

Виробник заявляє, що він має максимальну потужність від 30 до 100 кіловатів й максимальну дальність дії у чотири кілометри.

У Ємені рух “Ансар Аллах” (хусити) отримує від Ірану зброю, зокрема баражуючи боєприпаси “Shahed-136”, які отримали позначення “Wa’id”.

 

Поделиться публикацией