ІЗРАЇЛЬСЬКА ELBIT SYSTEMS LTD МАЄ НАМІР ВЗЯТИ УЧАСТЬ У МОДЕРНІЗАЦІЇ ВЕРТОЛІТНОГО ПАРКУ УКРАЇНИ

Ізраїльська оборонна компанія Elbit Systems Ltd має намір взяти участь у модернізації  вертолітного парку України, зокрема, бойових вертольотів типу Мі-2, Мі-8, Мі-24.

Як повідомили Інформаційне агентство «Оборонно-промисловий кур’єр» джерела у Міноборони України, йдеться про певний спектр обладнання гвинтокрилих машин, а для визначення потенціалу ВТС на цьому тижні запланована спільна нарада представників компанії Elbit Systems Ltd, низки українських підприємств та керівництва військового відомства.

При цьому, співбесідник ІА «ОПК», дотичний до переговорів з ізраїльською стороною, вказав не неоднозначне ставлення промисловців ОПК України до розгортання масштабного співробітництва з компанію Elbit Systems Ltd, зокрема, через бажання ізраїльських промисловців реалізовувати в інтересах Збройних силах України проекти, які здатні виконувати українські підприємства.

Наприклад, каже представник ОПК України, українські державні і приватні підприємства розробили і впровадили засобів захисту вертольотів проти високоточної зброї, а нині готовий до випробувань новий комплекс керованого озброєння 524Р, призначений для вирішення завдань цілодобового огляду, виявлення, розпізнавання і автоматичного супроводу та ураження наземних і повітряних, рухомих і нерухомих цілей. За словами українського промисловця, у розробках за власні обігові кошти брали участь три державних підприємства ДК «Укроборонпром» та одне приватне, що у складі Ліги оборонних підприємств України. «Відповідний контракт з компанію Elbit Systems Ltd, безумовно, вдарить по українським підприємствам, — зазначив промисловець, додавши, що за даними промисловців, керівництво Міноборони схиляється до підтримки імпорту, незважаючи на те, що ізраїльське обладнання на озброєння коштуватимете в 4-5 разів більше  українського».

Інший співбесідник ІА «ОПК» висловив переконання, що ключовою проблемою нинішнього переозброєння українського війська є відсутність процедури прийняття державних рішень щодо імпорту іноземних озброєнь і військової техніки, що може суттєво знизити потенціал вітчизняного ОПК.

Поделиться публикацией