У ХАРКОВІ ЗАВЕРШУЮТЬ ВИПРОБУВАННЯ БТР-4 З НОВИМИ КОРПУСАМИ (ВІДЕО)

Харківські бронетанкові підприємства ДК «Укроборонпром» – «Завод ім. Малишева» та «ХКБМ ім. Морозова», завершують випробування БТР-4 з новими корпусами у рамках програми розширення виробництва цих бойових машин на потребу українського війська.

Наразі ДП «Завод ім. Малишева» вже успішно завершив повний цикл випробувань першого зразка БТР-4, виготовленого на підприємстві, та був кваліфікований, як виробник цих машин. Аналогічну процедуру кваліфікації, за результатами випробувань, вже завершує і «ХКБМ ім. Морозова».

Під час випробувань БТР-4 з новими корпусами пройшли декілька сотень кілометрів по бездоріжжю та дорогам з твердим покриттям та витримали випробування обстрілом, зокрема і з великокаліберних кулеметів.

Таким чином, «Завод ім. Малишева» та «ХКБМ ім. Морозова» у цьому році готові розпочати серійне виробництво БТР-4 з корпусів власного виготовлення. Це дозволяє значно збільшити темпи передачі цих бойових машин до українського війська, який раніше залежав від виробничих потужностей лише одного приватного підприємства.

БТР-4 – потужна бойова колісна машина, яка створена фахівцями «Харківського конструкторського бюро ім. Морозова». БТР-4 с перших днів війни успішно використовується українським військом та неодноразово доводив свою високу ефективність на полі бою.

Рівень захисту, який забезпечує ця машина – один з найбільших серед бронетранспортерів та БМП, що стоять на озброєнні Збройних Сил України. На цій машині встановлений бойовий модуль БМ-7 «Парус» з 30-мм автоматичною гарматою, високоточним протитанковим комплексом «Бар‘єр», автоматичним гранатометом та кулеметом. Завдяки наведенню озброєння за допомогою сучасного цифрового комплексу, вдається досягти високої точності вогню, зокрема і знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км.

За маневреність БТР-4 відповідає потужний німецький двигун Deutz та автоматична американська трансмісія Allison дозволяє розігнати майже 22-тону машину до 110 км/год.

Поделиться публикацией