ІЗРАЇЛЬСЬКА ОБОРОННА КОМПАНІЯ ВИГРАЛА МІЛЬЙОННИЙ КОНТРАКТ З АЗЕРБАЙДЖАНОМ

Через два тижні після відновлення своїх експортних ліцензій ізраїльська оборонна компанія Aeronautics оголосила, що вона виграла багатомільйонний контракт з Азербайджаном, повідомляє eadaily, посилаючись на Jerusalem Post.

Згідно із заявою компанії, дворічний контракт на суму $ 13 млн передбачає ремонтні роботи дронів Orbiter 1K, проданих клієнту.

Безпілотник Orbiter 1K розроблений для самонаведення на цілі і їх поразки шляхом підриву інтегрованої в його конструкцію боєголовки вагою в 2,5 кг, яка начинена 4000 вольфрамовими фрагментами. Хмара осколків, що утворюється під час вибуху, має радіус до 25 метрів. Orbiter 1K здатний перебувати в повітрі протягом трьох годин. Апарат оснащений камерою, здатної працювати в денних і нічних умовах. Запуск курсують боєприпасу здійснюється за допомогою катапульти.

Раніше компанія підозрювалася в порушенні закону про оборонний експорті і в отриманні вигоди шахрайським шляхом при обтяжуючих обставинах. Серед клієнтів Aeronautics тільки дві країни — Сербія і Азербайджан — мають кредитний рейтинг Ba, і з них тільки в Азербайджані є завод Aeronautics. У той же час безпосередньо Азербайджан в комюніке компанії зазначений не був.

29 серпня 2017 року Aeronautics опублікувала біржове комюніке, згідно з яким відділ по контролю над експортом в міністерстві оборони тимчасово заблокував операцію з постачання важливого клієнта партії БПЛА Orbitier K1 на суму $ 20 млн.

Поделиться публикацией