ЄВРОПЕЙСЬКІ КРАЇНИ ХОЧУТЬ КУПИТИ ІРАНСЬКІ ДРОНИ

Представник Ірану повідомив, що жоден з контрактів на експорт дронів з іншими країнами не розірвано.

Виступаючи перед іранськими ЗМІ, бригадний генерал Реза Талаї-Нік вказав на експорт іранських дронів в інші країни і сказав, що велика кількість цих країн звернулися з проханням закупити дрони у Ірану. «У наших дронів багато клієнтів, і багато країн просять купити у нас дрони», — сказав він, пише Mehr News Agency.

Генерал заявив, що Іран не виставляє на огляд всі свої дрони через деякі застереження, додавши, що «якщо у нас немає політичних міркувань і міркувань безпеки щодо тієї чи іншої країни, і ми впевнені, що цей дрон не буде використаний неналежним чином, і з огляду на потужності виробництва дронів і внутрішнього попиту, ми готові експортувати дрони, які входять в портфель експортної продукції».

«Зараз у наших дронів багато замовників, і ми отримали кілька запитів від західних і європейських країн, хоча вони не хочуть називатися», — сказав Талаї-Нік. Представник повідомив, що жоден з контрактів на експорт дронів з іншими країнами не розірвано. «Що стосується минулих обмінів з такими країнами, як Росія, то жоден з них не скасований. Однак кожен з них проходить через свої специфічні процеси», — зазначив він.

Іран заявив, що безпілотна версія вітчизняного винищувача-невидимки Qaher-313 буде представлена вже в найближчі місяці. Як повідомляє mehr News Agency, глава організації авіаційної промисловості Ірану (IAIO) Афшин Хадже Фард сказав, що винищувач Qaher-313 «будується в двох версіях, одна з яких являє собою безпілотний літак і буде представлена в найближчі місяці». Іран показав свій новий дрон — смертоносний Mohajer-10. Іранська сторона заявила, що цей безпілотник може безперервно літати 24 години, повідомляє місцеве агентство IRNA. За його даними, в дрон можна залити 450 літрів пального.

Поделиться публикацией