УКРАЇНА РЕАЛІЗОВУЄ РАКЕТНУ ПРОГРАМУ ТА НАРОЩУЄ ВИРОБНИЦТВО АРТИЛЕРІЇ І БРОНЕТЕХНІКИ — ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Український оборонно-промисловий комплекс налагодив виробництво низки озброєнь натівського зразка і працює над масштабуванням виробництва української зброї — таку інформацію повідомив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Наталії Мосейчук. Ключові моменти розмови щодо роботи ОПК країни опубліковано на офіційному інтернет-порталі глави держави.

Зокрема, за словами Зеленського, на підприємствах «Укроборонпрому» (АТ «Українська оборонна промисловість») було запущено кілька програм, серед них і ракетна — нагадаємо, саме таємничою новою ракетою українські військові нещодавно поцілили у російський ЗРК С-400 у тимчасово окупованому Криму.

Президент відзначив зростання обсягів виробництва таких українських озброєнь, як протитанкові ракетні комплекси «Стугна» та «Корсар», а також протикорабельних ракет «Нептун», якими у 2022 році було потоплено флагман ЧФ РФ ракетний крейсер «Москва».

Серед усього Зеленський говорить і про організацію виробництва артилерійських 155-мм систем натівського зразка, відзначаючи, що йдеться про «виробництво не однієї системи, а виробництво системне».

Окремо президент згадує питання виробництва шведських бойових машин піхоти CV90. «Ми говоримо, працюємо. Наприклад, CV90 – вони хотіли, щоб це було публічне. Я був не проти, але доведеться тепер фабрику ховати. Однак це важливо. Броньовик, технології дадуть. І далі від партнерів залежить, коли ми зможемо ці технології впровадити в Україні», — говорить Зеленський.

Також президент анонсував проведення в Україні у жовтні цього року форуму у напрямку military tech, який мають відвідати представники провідних підприємств у галузі — не виключено, що під час цього форуму може бути підписано низка контрактів.

Поделиться публикацией