ЯКЩО МИ НЕ ЗУПИНИМО ПУТІНА В УКРАЇНІ — НАМ ВСЕ ОДНО ДОВЕДЕТЬСЯ ВОЮВАТИ. АЛЕ ВЖЕ В НАШИХ КРАЇНАХ – ЕКС-ПРЕЗИДЕНТ ЛИТВИ

Санкції Путіна не зупинять, якими б вони не були. Вони потрібні, але без виключень, які ми зараз спостерігаємо з відключенням SWIFT та збереженні енергетичного сектору та банків, що його обслуговують.

Про це написала екс-президент Литви Даля Грибаускайте.

На її переконання, війну зупинить лише війна, що вже почалася.

«Не треба прикидатися і намагатися заспокоїти власну совість, постачаючи Україні лише зброю — і то запізно. За нас воює народ України. Її діти прикривають нас від путінського божевілля. Повторення мантри про те, що НАТО не може допомогти Україні — вже виглядає патетично і викриває боягузство Заходу. Це бачить і Путін. І хоч уроки засвоюються швидко, Захід все ще не розуміє, що в Україні точиться європейська війна. У ній — ти або береш участь і борешся з агресором, або стоїш і спостерігаєш, як він знищує Україну та її народ, стаючи співучасником воєнних злочинів. Так. Співучасником. Якщо ми не зупинимо Путіна в Україні — нам все одно доведеться воювати. Але вже в наших країнах».

«Мені соромно чути, як лідери та чиновники НАТО белькочуть, що «не можуть вплутуватися в конфлікт». А в Сирії, Лівії, Африці, Югославії, Афганістані — могли?

Сьогодні Україна бореться за власне існування та за мир у Європі. То ми й далі продовжуватимемо спостерігати за знищенням незалежної держави?!»

Поделиться публикацией