ЯКУ ЗБРОЮ КУПИТЬ ІНДІЯ

На засіданні Ради з оборонних закупівель (DAC) уряду Індії 2 листопада було схвалено проекти закупівлі озброєнь на суму 79,65 млрд. рупій (1,07 млрд. дол.) у рамках політики «Make in India».

Таку інформацію 9 листопада ц.р. повідомив портал «ВПК Новости».

Як повідомляє Times of India, схвалення отримав проект закупівлі 12 легких гелікоптерів загального призначення (LUH) компанії Hindustan Aeronautics Limited (HAL) на суму близько 15 млрд рупій (201,8 млн дол). Перший вертоліт цієї партії, ймовірно, буде поставлений до військ у серпні-вересні наступного року. Загалом проект передбачає постачання СВ Індії 126 вертольотів даного типу та ВПС – 61 од.

Крім того, як повідомляється, Рада DAC, яку очолює міністр оборони, офіційно відмовилася від запропонованого США придбання 13 од. 127-мм корабельних артилерійських установок Mk-45 та супутнього обладнання на суму понад 1 млрд. дол. для оснащення бойових кораблів ВМС Індії.

Натомість буде придбано модернізовані 76-мм скорострільні знаряддя середньої дальності SRGM компанії Bharat Heavy Electricals Limited на суму близько 24 млрд. рупій (322,9 млн. дол.).

DAC також схвалив модернізацію компанією HAL у середині терміну експлуатації 25 морських розвідувальних літаків Dornier 228 вартістю близько 23 млрд рупій (309,4 млн дол.), а також закупівлю систем управління вогнем Lynx U2 для бойових кораблів виробництва компанії Bharat Electronics Limited.

Як зазначає видання, два інші давно очікувані проекти із закупівлі легких вертольотів поки що офіційно не «запущені». Перший з них – це спільний з Росією проект з виробництва 200 вертольотів Ка-226Т для СВ (135 од.) та ВПС (65 од.) вартістю близько 2 млрд. дол. Друга програма є проектом «стратегічного партнерства» з виробництва 111 озброєних дворухових морських вертольотів загальною вартістю понад 210 млрд. рупій (2,82 млрд. дол.).

Поделиться публикацией