РОСІЯ НАМАГАЄТЬСЯ ПРИБОРКАТИ КАЗАХСТАН

Програму стратегічного партнерства в оборонній сфері на 2022-2024 роки підписали у вівторок глави військових відомств РФ та Казахстану Сергій Шойгу та Мурат Бектанов у ході його першого візиту до Москви у ранзі міністра оборони.

Про це 10 листопада ц.р. повідомив портал «ВПК Новости».

«Програма двостороннього стратегічного партнерства у військовій галузі на 2022-2024 роки визначає пріоритетні напрями взаємодії в оборонній сфері на середньостроковий період», — сказав Шойгу перед підписанням документа.

Також міністрами було затверджено план співробітництва на 2022 рік, який уточнює порядок реалізації програми.

Глава військового відомства РФ підкреслив, що «відносини між збройними силами двох країн мають стратегічний характер. Військова співпраця між військовими відомствами розвивається, незважаючи на всі труднощі, стабільно, поступально та у суворій відповідності до наявних планів і тих змін, які вносить життя, зокрема , афганська тема.

Шойгу висловив вдячність за підтримку функціонування російських полігонів у Казахстані, що особливо важливо у період, коли йде бурхливий розвиток та освоєння нових систем озброєнь. Він також подякував казахстанському колезі за сприяння та підтримку у транзиті російських військових вантажів через територію республіки.

Поделиться публикацией