ЩЕ 3 КОРАБЛІ НАТО ЗАЙШЛИ У ЧОРНЕ МОРЕ НА SEA BREEZE

Фрегат ВМС Канади HMCS Toronto, британський есмінець HMS Duncan та турецький фрегат TCG Turgutreis пройшли Босфор та прямують до Одеси для участі в навчаннях Sea Breeze 2019.

Про це 3 липня ц.р. повідомив  Bosphorus Observer.

“Фрегат класу Halifax HMCS Toronto, британський есмінець HMS Duncan та турецький фрегат класу Yavuz TCG Turgutreis пройшли Босфор, увійшли в Чорне море для участі у навчаннях Sea Breeze”, – вказано у повідомленні.

Вперше в історії міжнародних навчань Sea Breeze в них візьме участь корабель Королівського ВМФ Великої Британії.

Точний час прибуття судна в Україну поки не оголошується. Відомо лише, що корабель прибуде до українських берегів ближче до початку активної фази навчань Sea Breeze-2019.

 

HMS Duncan був прийнятий до складу ВМФ Великої Британії відносно недавно – у 2013 році. Він має довжину 152 метри та осадку 7,4 метри. HMS Duncan є флагманом Постійного угруповання британського флоту в акваторії Середземного та Чорного морів. Його основним озброєнням є протикорабельна ракетна система «Гарпун».

 

У 2015 році HMS Duncan приймав участь у операції по нанесенню ударів НАТО по позиціях «Ісламської держави» у Сирії та Іраку.

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомляли, що у 2019 році в навчаннях планують взяти участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і понад 900 іноземних військових із різних країн світу. У цьогорічних навчаннях беруть участь військовослужбовці ВМС 19 країн, зокрема з США, Великої Британії, Польщі, Італії, Туреччини, Франції, Грузії, Польщі. Загальна чисельність учасників навчань – понад 3 тис. військовослужбовців.

 

Навчання цього року будуть фокусуватися на відпрацюванні берегової оборони, протичовнових, протикатерних діях, на відпрацюванні протиповітряної оборони, протимінної діяльності та на морському перехопленні у кризових регіонах.

Поделиться публикацией