ЩЕ ЧОТИРИ ТАНКИ LEOPARD ТА 20 БРОНЬОВАНИХ МАШИН ВІД ІСПАНІЇ

Міноборони Іспанії вирішило передати Києву ще 4 танки «Леопард», 20 гусеничних броньованих машин та військовий шпиталь. Таку заяву зробила очільниця відомтва Маргарита Роблес на черговому засіданні Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн», йдеться на сайті. Броньовані машини мають прибути до Польщі 19 червня, а танки Leopard після ремонту поповнять попередній фонд військової допомоги з боку Мадрида, країна раніше передала вже 40 одиниць.

«Україна відстоює справедливу справу і тому має нашу повну підтримку не лише у наданні озброєння, а й у підготовці українських бійців», – сказав Роблес, додавши, що «позиція Іспанії, як і решти країн НАТО та Євросоюзу, щодо підтримки є чіткою і рішучою… Наша прихильність є повною та абсолютною».

Роблес також сказала про надання польового шпиталю Role 2 plus, здатного надавати невідкладну хірургічну допомогу та лікування. Його може бути розгорнуто у 20 контейнерах. Перед цим військові, які відповідатимуть за роботу шпиталю, мають пройти в Іспанії відповідне тренування.

Поделиться публикацией