ЧЛЕНИ НАТО ТІСНО СПІВПРАЦЮЮТЬ З ОБОРОННИМИ КОМПАНІЯМИ, АБИ ЗБІЛЬШИТИ ПОСТАВКИ ОВТ В УКРАЇНУ

Члени НАТО тісно співпрацюють з оборонними компаніями, щоб забезпечити Україні більше поставок зброї та обладнання.

Про це 5 серпня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга в інтерв’ю Reuters.

Більше озброєння необхідне в рамках підготовки України до довгострокової війни з Росією.

«Ми надаємо велику підтримку, але нам потрібно зробити ще більше і бути готовими до довгострокових заходів», — сказав Столтенберг.

«Тому ми також зараз у тісному контакті та тісно співпрацюємо з оборонною промисловістю, щоб виробляти більше та постачати більше різних типів боєприпасів, зброї та можливостей», — заявив він.

У Reuters наголосили, що останніми місяцями Сполучені Штати та інші західні країни почали постачати в Україну більш досконалі звичайні системи озброєнь.

Мова йде зокрема, і про артилерійські ракетні системи високої мобільності M142 HIMARS.

Хоча члени НАТО не беруть безпосередньої участі у війні, НАТО бере активну участь у координації відповіді Заходу на вторгнення.

Столтенберг повторив свою позицію, що війна, швидше за все, завершиться лише після переговорів.

 «Ми знаємо, що більшість війн закінчуються за столом переговорів. Ми також знаємо, що результат цих переговорів повністю залежатиме від сили на полі бою», — сказав він.

«Не я вказую Україні, якими саме мають бути ці умови. Я і НАТО повинні підтримати їх, щоб вони стали сильніші, щоб таким чином максимізувати ймовірність прийнятного рішення», — наголосив генсек.

Поделиться публикацией