ЦЬОГО РОКУ УКРАЇНА ЗАКУПИТЬ ОЗБРОЄННЯ НА 6 МІЛЬЯРДІВ ДОЛАРІВ – КАМИШІН

В українському бюджеті на 2024 рік на придбання зброї та боєприпасів закладено лише шість мільярдів доларів. Про це повідомив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

За словами Камишіна, з усього бюджету оборони, який складає 40 мільярдів доларів, 30 мільярдів йде на грошове забезпечення військових. Решта суми йде на інші витрати, зокрема на зброю. «Це та сума, яку ми сьогодні маємо в контрактах для наших виробників, насамперед українських, і це дуже мало, оскільки наші виробничі можливості втричі більші», – зазначив міністр.

Як зауважив міністр, зараз ведуться переговори з партнерами щодо купівлі з виробів в українського оборонно-промислового комплексу за їхні гроші. Далі цю техніку та зброю пропонується передати ЗСУ. Камишін також сказав, що за низкою позицій Україна готова закривати потреби за рахунок власного виробництва. Виробники готові закривати потреби країни у бронетехніці, безпілотниках та артилерії.

Українські військові все частіше використовують безпілотники, щоб компенсувати нестачу важливого озброєння, особливо враховуючи затримку у наданні військової допомоги від США на суму 60 мільярдів доларів.

Поделиться публикацией