ХК «УКРСПЕЦТЕХНІКА» ГОТОВА РОЗШИРИТИ НОМЕНКЛАТУРУ ПРОДУКЦІЇ ДЛЯ ЗСУ – ГД ПІДПРИЄМСТВА ВІРА КОШЕВА

Холдингова компанія «Укрспецтехніка» (приватне підприємство, що входить до Ліги оборонних підприємств України) готова до суттєвого розширення виробництва номенклатури продукції в інтересах Збройних сил України.

Про це в інтерв’ю ІА «ОПК» повідомила генеральний директор ХК «Укрспецтехніка» Віра Кошева.

За її словами, йдеться про те, що досі підприємство в межах ДОЗ постачало переважно високомобільні радари кругового огляду П-18 «Малахіт». Але при цьому підприємство спромоглося створити низку нових виробів. Зокрема, розробити новий контрбатарейний радар, а також станцію ближньої  повітряної та наземної розвідки дальністю до 60 км. «Така станція розвідки могла б постачатися і в Повітряні сили, і в Сухопутні війська — для ведення повітряної або наземної розвідки. Крім того, станція може розміщуватися на мачті і має значно покращенні технічні характеристики», — зазначила Віра Кошева.

При цьому, вона заявила, що виконання «Укрспецтехнікою» ДОЗ-2020 завершено, а створення ще кількох виробів в рамках перехідного контракту відбудеться в 2021 році.

Загалом, повідомила вона, обсяг державного оборонного замовлення 2021 року буде менше, ніж у 2020 році. Вона вважає, що це відбувається через зменшення бюджетного фінансування на переозброєння ЗСУ.

 

Поделиться публикацией