«ІСКРА» УСПІШНО ВИКОНАЛА ДОЗ-2020 ЩЕ У ЛИСТОПАДІ – ДИРЕКТОР ПІДПРИЄМСТВА

Казенне підприємство «Науково-Виробничий Комплекс «Іскра» ще 30 листопада повністю виконало державне оборонне замовлення 2020.

Про це в інтерв’ю ІА «ОПК» повідомив директор КП «НВК «Іскра» Юрій Пащенко.

За його словами, це було зроблено попри те, що терміни початку виконання ДОЗ були посунуті аж до травня місяця ц.р.

Він додав, що в разі, якщо б виконання ДОЗ-2020 почалося у лютому ц.р., то, безумовно, було б зроблено більше продукції.

Говорячи про державне оборонне замовлення — 2021, він зазначив, що «Іскра» наразі завантажена низкою «перехідних контрактів», тобто, таких, що перейшли автоматично на наступний рік.

Він зазначив, що для підприємства дуже важливо вчасно почати виконувати ДОЗ, оскільки найменший цикл виробництва продукції підприємства складає 9 місяців.

Юрій Пащенко повідомив, що найбільш затребувана номенклатура радіолокаційних станцій це – оглядові двохвидові РЛС для Повітряних сил ЗСУ, контрбатарейні радари для Сухопутних військ, а також станції радіоелектронної боротьби, які «Іскра» виробляє з 2017 року.

Крім того, він зазначив, що при формуванні першого галузевого холдингу «Укроборонпрому» «Радарні системи» частина робіт з розробки та виробництва станцій радіоелектронної боротьби була передана підприємству холдингу — ДП «ЦКБ «Протон»». Зокрема, «Іскра» займається виробництвом станцій РЕБ УКВ-діапазону, а «Протон» КВ -діапазону.

Серед певних проблем ДОЗу він назвав прийняту постанову Кабміну, яка фактично припинила авансування проектів з виробництва озброєнь в інтересах Збройних сил України та інших збройних формувань. Він оцінив наслідки постанови як негативні, оскільки підприємство залишається без коштів на виконання робіт. При цьому, він впевнений, що використання кредитів є для більшості підприємств ОПК проблематичним, адже військове відомство не зараховує до вартості продукції відсотки за кредитами.

В цілому, зазначив Ю. Пащенко, підприємство готове до виконання робіт в рамках ДОЗ-2021.

Поделиться публикацией