ФІНАЛЬНА ПАРТІЯ УКРАЇНСЬКИХ ТАНКІВ БМ «ОПЛОТ-М» ПРОЙШЛА ВИПРОБУВАННЯ У ТАЇЛАНДІ ТА ВВІЙШЛА ДО СКЛАДУ АРМІЇ

Останні 6 танків БМ «Оплот-М», з дев’ятої фінальної партії, поставлених Україною до Таїланду в рамках замовлення на 49 ОБТ від 2011 року, пройшли успішні випробування у тайських армійців. По завершенню тестування, бойові машини, розроблені та виготовлені у Харкові, офіційно були прийняті на озброєння та ввійшли до складу 2 кавалерійської бригади (входить до складу 2 піхотної дивізії) Сухопутних сил Таїланду. Таку інформацію повідомляє defence-ua.com 1 жовтня ц.р., посилаючись на Battlefield Defense.
Повідомляється, що всі шість машин пройшли перевірку своїх можливостей на тайському полігоні 13 вересня цього року. Під час іспитів перевірялися ходові можливості «Оплотів», робота всіх систем танків, а також булі проведені вогневі випробування танкових гармат та зенітних установок, під час стрільб вдень та вночі.
Всі шість українських машин пройшли тестування на «відмінно». Таким чином, контракт на постачання до Королівської армії Таїланду 49 танків БМ «Оплот-М» вважається успішно завершеним.
Нагадаємо, фінальна партія української військової техніки (6 танків «Оплот» та 2 БРЕМ «Атлет») були доставлені до Таїланду 29 липня цього року. На даний момент невідомо, чи будуть тайські військові робити нове замовлення на українські танки. Проте армія цієї країни все ще потребує близько сотні нових ОБТ, що мають замінити застарілі M-41, які були раніше виведені зі складу збройних сил.

 

 

Поделиться публикацией