ФРАНЦІЯ ПЕРЕДАСТЬ УКРАЇНІ ДЕСЯТКИ БРОНЬОВАНИХ МАШИН І ЛЕГКИХ ТАНКІВ

Найближчими тижнями Франція проведе підготовку й оснастить кілька українських батальйонів десятками броньованих машин і легких танків, включно з AMX-10RC. Про це йдеться у спільній декларації президента України Володимира Зеленського та президента Франції Еммануеля Макрона, яка була оприлюднена під час зустрічі у Парижі, що відбулася 14 травня. Текст цього документу опублікувало Офіційне інтернет-представництво президента України.

Військова підтримка, яку надає Франція з початку війни триватиме й надалі. Готуються нові військові пакети з постійним врахуванням найбільш нагальних і невідкладних потреб України для зміцнення її обороноздатності. У декларації зазначено, що Франція зокрема зосереджує свої зусилля на підтриманні можливостей протиповітряної оборони України, щоб захистити її населення від ударів Росії.

Крім військової допомоги, Французька Республіка надає Україні цивільну допомогу, включно з фінансовою, гуманітарною та екстреною підтримкою. Зокрема, Франція передала в Україну дві пересувні лабораторії ДНК для посилення спроможності України розслідувати воєнні злочини. Ця допомога й надалі зростатиме.

Поделиться публикацией