ФРАНЦІЯ ЗБІЛЬШУЄ ВТС З УКРАЇНОЮ

Франція готова поставити Україні додаткові обсяги техніки та озброєння, та запустити деякі спільні проекти в сфері оборонної промисловості. Про це йдеться в публікації французького загальнонаціонального видання Ouest France.

Холдинг KNDS поставить Україні ще шість додаткових САУ CAESAR. Компанія ARQUUS як виробник бронеавтомобілів VAB має намір виготовляти спільно з українськими підприємствами комплектуючі до цих ББМ, що зараз перебувають в строю ЗСУ.

Компанія CEFA має поставити для ЗСУ вісім машин-паромів для інженерних військ, які можуть долати водні перешкоди. Крім того, ця ж компанія уже отримала контракт на поставку перших восьми дистанційно керованих машин для розмінування.

Французькі оборонні компанії також виявили бажання співпрацювати із українськими виробниками дронів, або розгортати своє виробництво БПЛА на нашій території. Так, компанія Delair уклала новий контракт з Міноборони України на поставку додаткових дронів, і також – угоду щодо технічного обслуговування раніше поставлених безпілотників та «створення умов для місцевого виробництва».

Крім того, французькі компанії Thales і Turgis & Gaillard, як зазначається, уклали угоду з неназваними українськими виробниками про спільні розробки по БПЛА, із перспективною подальшого спільного виробництва.

Поделиться публикацией