ФАХІВЦІ ВІТЧИЗНЯНОГО ПІДПРИЄМСТВА РОЗРОБИЛИ МОДУЛЬНИЙ ШОЛОМ «ТРЕК-М»

Фахівці вітчизняного підприємства ТОВ «KM ДІСТІ» (входить до складу ГО «Ліга оборонних підприємств України») розробили модульний шолом «ТРЕК-М», який є вдосконаленою версією тактичного шолома «ТРЕК».

Про це 12 серпня ц.р. повідомив потрал Арміяinform.

В повідомленній йдеться, що цей шолом важить близько 1 кг. Виготовлений з ударостійкого матеріалу — карбону, тож надійно захищає голову або десантника під час приземлення після стрибка з парашутом, гірського піхотинця, або водолаза, особливо якщо останньому доводиться працювати на поверхні води біля борту судна чи виконувати роботи поблизу пірсу (травми може завдати раптова приливна хвиля). На шолом можна закріпити прилад нічого бачення, портативну відеокамеру або ліхтарик. У разі необхідності «ТРЕК» легко перетворюється у балістичний шолом, завдяки встановленню на нього відповідних аксесуарів (бронеелементів — накладок). Залежно від ситуації, це може бути лише лобова накладка або повнорозмірна, які надійно кріплять за допомогою застібок, розташованих на оболонці шолома й усередині балістичних накладок.

Як розповів АрміяInform Костянтин Марушевський — заступник директора з розвитку проєктів військового призначення цієї компанії, на відміну від попередника новий шолом додатково оснащений знімними балістичними елементами (лобовими або повнорозмірними та бічними), а також забралом для захисту обличчя. Крім того, конструкція зовнішніх монтажних/напрямних елементів шолома має нову форму, завдяки чому вивільняється місце для встановлення додаткового обладнання. Зокрема, бокові бронеелементи на шоломі розташовують під релінгами (бічними планками), тож є можливість закріплювати на них додаткові аксесуари. Таким чином, завдяки модульності конструкції протиударний шолом «ТРЕК-М» легко перетворюється на балістичний. Для цього достатньо прикріпити на нього бічні захисні щитки та лобову бронепластину, що фіксується на міцну липучку.

Крім того повідомляється, що товщина забрал 4,5 мм. На відміну від балістичних окулярів чи окулярів-масок воно повноцінно захищає обличчя воїна від осколків. Щоправда, за таких розмірів незручно вести прицільний вогонь по противнику зі стрілецької автоматичної зброї. Але наразі підприємство працює над «обрізаною» версією забрала, яка усуне цей фактор і зменшить вагу шолома у повному спорядженні. До речі, вага шолома з усіма бронеелементами та забралом становить близько 2 кілограмів.

Поделиться публикацией