У 2021 р. КОРПОРАЦІЯ L3HARRIS МОЖЕ ПОСТАВИТИ ЗСУ ЗАСОБІВ ЗВ’ЯЗКУ НА СУМУ БЛИЗЬКО 70 МЛН. ДОЛ.

У 2021 році корпорація L3HARRIS може поставити ЗСУ засобів зв’язку на суму близько 70 млн. дол.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив представник військового відомства.

Співбесідник «ОПК» додав, що поставки заплановані у відповідності до чергового рішення Міністерства оборони США (Department of Defense — DoD) про надання допомоги Україні в 2021 році за програмою USAI. На цей час з 2014 року загальний обсяг переданих засобів L3HARRIS в рамках військової допомоги складає майже 300 млн. дол., а загальний обсяг допомоги здійснено на 1,5 млрд. дол.

Фахівець військового відомства додав, що відповідно Міноборони України планує додатково закупити у корпорації L3Harris засобів захищеного зв’язку тактичної ланки на суму близько 10 млн дол.

Як відомо, на 2021 рік Державний департамент США розглядає можливість збільшення обсягів допомоги за програмою USAI до 270 млн. дол. Передбачається, що сегмент систем тактичної зв’язку теж отримає збільшене фінансування. Залишається забезпечити якнайшвидшу доставку обладнання в Україну і ефективне використання отриманого ресурсу.

Як повідомляв «ОПК», у 2020 р. корпорація L3Harris вже завершила виготовлення обладнання і готує її передачу уповноваженим логістичним урядовим структурам США. У складі пакету допомоги Україні на 2020 рік новітні короткохвильові радіостанції RF-7800H як в ранцевому виконанні, так і для встановлення на командно-штабні машини, стаціонарні вузли зв’язку, кораблі ВМСУ. Будуть також поставлені 150 Вт КВ радіостанції виконання Transit Case System, що можуть транспортуватися.

При цьому ВСУ і НГУ отримають радіостанції RF-7800M-MP, що працюють в діапазоні до 2 гГц, а також УКХ / ДМВ радіостанції RF-7850M для установки на рухомі об’єкти. Значна кількість портативних радіостанцій RF-7850M-DS001 дозволить оснастити цією технікою певні підрозділи відповідно до повного штату. В Україну також буде спрямовано велику партію аксесуарів, включаючи акумуляторні батареї для ранцевих КВ і портативних УКВ / ДМВ радіостанцій. Армія отримає значну кількість новітніх антенних систем зенітного випромінювання КВ діапазону ANTENNA FULL LOOP, щоглових систем і головних гарнітур.

Загальна сума поставок засобів зв’язку L3Harris складе 45 млн – для ЗСУ та 10 млн – для НГУ.

 

Поделиться публикацией