НВК «КЛІВЕР» ПОСТАВИЛА ВМСУ НОВИЙ КОМПЛЕКС ПІДГОТОВКИ ГІДРОАКУСТИКІВ

В рамках виконання замовлень військового відомства ТОВ «Науково-виробнича корпорація «Клівер» поставила ВМСУ новий комплекс підготовки гідроакустиків. Зокрема, Навчальний центр ВМС України отримав спеціальний автоматизований комплекс для навчального класу підготовки операторів гідроакустичних засобів.

 

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомила директорка приватної НВК «Клівер» Оксана Врублевська.

 

За її словами, у черні 2019 року 198-й навчальний центр ВМС України провів тендер через систему публічних закупівель Prozorro на придбання «спеціального автоматизованого комплексу для навчального класу підготовки операторів гідроакустичних засобів», який передбачав підготовку операторів гідроакустичної станції МГК-345 «Бронза» з антеною, що буксирується, та підкильної гідроакустичної станції МГК-335 «Платина».

 

О.Врублєвська поінформувала, що переможцем тендеру для українських ВМС стала компанія «Технокластер», яка входить до науково-виробничої корпорації «Клівер».

Вона додала, що в кінці 2019 року НВК «Клівер»  здійснила поставику комплексу до 198-го навчального центру в Миколаєві.

«Наразі відбувається підготовка спеціалістів з використанням поставленого обладнання», — зазначила Оксана Врублевська.

 

Новий комплекс підготовки гідроакустиків, вироблений НВК «Клівер» для ВМСУ

Отриманий комплекс призначений для навчання операторів у навчальних центрах, університетах та інших освітніх організаціях, для отримання практики ефективної роботи на таких гідроакустичних системах, як МГК-335 «Платина» та МГК-345 «Бронза». Він дозволяє відпрацьовувати практичні навички особового складу ВМС з пошуку та ідентифікації підводних та надводних об’єктів, незалежно від їх типу, швидкості, глибини, кліматичних та погодних умов. Також є можливість навчання в режимі гідролокації та шумопеленгування з корегуванням програмного забезпечення в умовах змін технічних характеристик цілі. Навчальний комплекс дозволяє здійснювати пошук та супроводження цілей в автоматичному та ручному режимах при використанні противником засобів гідроакустичної протидії, визначати дистанції та пеленг цілі.

 

До його складу входять інтерактивне робоче місце для слухачів, яке повторює роботу гідроакустичного комплексу та монітор для демонстрації процесу навчання в класі.

Поделиться публикацией