У ШОСТЦІ ГОТУЄТЬСЯ ДОСЛІДНЕ ВИРОБНИЦТВО ПОРОХІВ ТА МЕТАЛЬНИХ ЗАРЯДІВ НОВОГО ТИПУ

У Шостці на Державному науково-дослідному інституті хімічних продуктів готується дослідне виробництво порохів та метальних зарядів нового типу.

Про це 17 березня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на передачу SecurityTalks.

В ефірі програми Security Talks на Апостроф TV директор дивізіону високоточних озброєнь і боєприпасів ДК «Укроборонпром» Андрій Артюшенко розказав, що підготовка знаходиться на завершальній стадії.

На створення відповідного виробництва державною цільовою програмою було профінансовано необхідні потреби.

У цьому році ми вже плануємо перейти на власне виробництво на цих фондах піроксилінових порохів в обсязі 20 тонн на рік. Тобто поточну нагальну потребу Збройних Сил ми вже зможемо задовільняти, – розповів про об’єми Андрій Артюшенко.

Піроксилінові порохи використовуються у вогнепальній зброї та артилерії, а також в твердопаливних ракетних двигунах.

Перевагою цього типу вибухової речовини є можливість тривалого зберігання за різних температурних режимів та пори року.

Окрім виробництва спеціальної хімії Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів розробив та виготовляє реактивний вогнемет РПВ-16, який вперше публічно продемонстрована у 2017 році, а з 2018 постачається до армії.

Ця зброя має надвисоку ефективність завдяки спеціальній термобаричний бойовій частині, також відомої, як боєприпас об’ємного вибуху чи «вакуумна бомба».

При влученні бойової частини РПВ-16 у ціль вона розпорошує аерозольну хмару з діаметром 7-8 метрів, яка через 0,2 секунди детонує й утворює вогняну зону ураження об’ємом 120 кв. метрів, з температурою 2500°C та надлишковим тиском.

За своєю бойовою потужністю постріл з РПВ-16 еквівалентний артилерійському снаряду калібром 122-мм. Ця зброя максимально ефективна проти укриттів, вогневих точок, легкоброньованої техніки та живої сили противника.

Максимальна дальність прицільного вогню становить 600 метрів при використанні штатного діоптричного прицілу, водночас максимальна дальність стрільби – 1 км. Вага вогнемету, разом з бойовою частиною, становить 11 кг.

 

Поделиться публикацией