У СЛОВАЧЧИНІ ВИПРОБУЮТЬ НОВІ БМП, ЯКІ ЗАМІНЯТЬ РАДЯНСЬКІ МАШИНИ

У Словаччині готуються до 6 тижнів випробувань нових БМП, які пропонуються для заміни радянських бойових машин.

Про це 28 квітня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на пресслужбу Міністерства оборони Словаччини на своїй сторінці у Twitter.

Це шведська CV90, німецька Lynx тa австрійсько-іспанська ASCOD.

Словаччина оголосила про намір замінити парк бронетехніки, який зараз складається з БМП-1, БМП-2 та БМП-М.

Першими для словацьких військових продемонстрували бойову машину LYNX KF41 від німецької компанії Rheinmetall AG.

Метою презентації було представити технічні особливості, функціональні параметри та практичні демонстрації водіння та стрільби гусеничної броньованої машини LYNX.

Після них Міністерство оборони Словаччини провело огляд можливостей БМП ASCOD (Austrian Spanish Cooperative Development) в рамках вивчення ринку легкоброньованої техніки.

Тести пройшли на базі Військово-технічного випробувального інституту в Загор’ї за участі міністра оборони країни Ярослава Нага та Начальника Генштабу ЗС Словаччини Даніеля Змеко.

В рамках презентації, окрім демонстрації технічних можливостей на полігоні із залученням піхотинців словацької армії відбулися стрільби.

Наступним була шведська бойова машина піхоти.

Тепер же всі три одиниці від різних виробників мають упродовж шести тижнів мають продемонструвати свої можливості на більш ширших випробуваннях, за результатами яких оборонне відомство Словаччини обере найкращу пропозицію.

 

Поделиться публикацией