У СЕРБІЇ ПРОВЕЛИ ДЕМОНСТРАЦІЮ НОВИХ УДАРНИХ БЕЗПІЛОТНИКІВ

У Сербії провели демонстрацію нових ударних безпілотників CH-92A з Китаю.

Про це 6 липня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на Міноборони Сербії.

На авіабазі ВПС Сербії президент Сербії Олександр Вучич і начальник Генерального штабу збройних сил Сербії генерал Мілан Мойсіловіч взяли участь в презентації шести безпілотників CH-92A.

Китайські ударні безпілотники CH-92A розроблені китайською Академією аерокосмічної аеродинаміки (Academy of Aerospace Aerodynamics).

Разом з безпілотниками Сербія придбала для них 18 керованих ракет з лазерним напівактивним наведенням FT-8C китайського виробництва, причому на презентації Олександр Вучич заявив про намір закупити додаткові ракети.

Сербія стала першим відомим замовником цього безпілотника, підписавши у 2018 році угоду про його закупівлю з китайською стороною, яка також передбачає китайське сприяння в розробці створюваного в Сербії безпілотника «Пегас».

На виставці в Белграді у 2019 році демонструвався варіант «Пегаса» з китайською керованою ракетою FT-8D.

«Ми не могли й не мали можливості конкурувати з більш серйозними країнами, важливо, щоб ми домовилися про передачу технології з китайською стороною, щоб ми поступово вводили наш «Пегас» в систему сербської армії», – розповідає президент Сербії Олександр Вучич.

CH-92A

Вперше модель безпілотника СН-92 була продемонстрована на виставці в Чжухай (Китай) у 2012 році, і тоді було заявлено, що безпілотник знаходиться на етапі випробувань.

Ракета FT-8C для СН-92 має масу 18 кг і дальність при пуску з різних висот від 6 до 9 км.

Довжина апарату СН-92 становить 4,1 м, висота – 1,6 м, розмах крила – 9 м, максимальна злітна маса – 300 кг, маса корисного навантаження – 60 кг (для СН-92А, за сербськими даними, максимальна злітна вага становить 380 кг, вага корисного навантаження – 75 кг).

В якості силової установки застосовується двоциліндровий бензиновий двигун потужністю 37,25 кВт, оснащений дволопатеве штовхає гвинтом.

Безпілотник СН-92 не обладнано системою супутникового зв’язку і його радіус дії обмежений радіогоризонтом з наземної станції управління.

Крейсерська висота польоту становить 1980-2500 м, максимальна висота – 5980 м (для СН-92А – 5000 м). Типова крейсерська швидкість – 120-160 км/г, максимальна швидкість – 180-190 км/г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией